Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2008 21:06 - "Сънят на разума ражда чудовища"
Автор: ignatkan Категория: Политика   
Прочетен: 9680 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 16.10.2008 21:11


                                                                Наименование на картина от Франсиско Гойя


Почти 20 години без разум.
Безумието на блатното мислене създаде чудовища.Едно невероятно творение ,което наподобява държава.Вземаш ръка оттук,крак оттам,депутат от майната му,министър от никъде и т.н...Съшиваш всичко това с бели конци,чучваш отпред една бутафория,наречена Президентство и ето ти - държавата-чудовище.
Държавата-Франкенщайн.
Нали така е бил създаден Франкенщайн,чрез съшиване на  отделни части от човека.Резултатът е ужасяващ.
Само че във Франкенщайн от романа се събужда някакво човешко чувство.Чудовището умира от човещината си.
Държавата на Кради Баба няма да умре от човещината си.Тя никога не я е имала.И никога няма да се доближи до нея.Съшита от белите конци на бившите ченгета от  Държавна сигурност.Комсомолски секретари ,ратници за чиновническа власт  и прочее ...Тя съществува само за себе си.За собствената си алчност,за собствения си ненаситен задник,за собственото си утвърждаване като нищо,което иска да  се прави на нещо.
В Държавата на Кради Баба и 240-те разбойника  няма  място за Човека.
Свободният,съграждащият.
Тази държава-чудовище трябва да умре.Не от любов,а от шамари.
Ще бъде трудно ,но си заслужава.
Казах.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. silvistefanov - Твърде добре казано.
16.10.2008 23:55
Кой ще удари шамарите?
За да нямаме уж нова държава, но пак чудовище.
цитирай
2. mom4eto2 - Привет!
17.10.2008 22:17
Радвам се, че още си тук и продължаваш да пишеш! Верни неща си написал, но винаги е било така. Сега нямам време да чета и другото, което съм пропуснал, но ще го направя! Позагубих се доста време, но може и да се завърна скоро! Не съм се пуснал с друга регистрация, не съм от тези ако някой си го е помислил, но пука ми кой какво си е помислил, аз си знам! Успехи!
цитирай
3. ignatkan - Здравей,silvistefanov,приятелю!
20.10.2008 20:44
Труден въпрос,за шамарите,цял живот си го задавам.Да чакаш някой друг да го направи е меко казано бягство.Да ги удариш сам е опасно за самия теб.И все пак има възможност.За да съществува бандата политическа класа ,тя трябва да има поддържници в блатото.Ако не можеш да удариш пряко шамар на бандюгата депутат,удари шамар на неговия избирател.На пристрастеното животно,което тича да си пусне бюлетинката,казвай му го винаги просто и ясно -
ти си мръсник,защото поддържаш мръсници.Това е малък шамар,разбира се.
Преди да се залюбим и да заживеем заедно с малката гнида от градове и села,трябва да се разделим.Вече не играе лафа,ама ние сме приятели,независимо че имаме различно политическо мислене.Е,не можем да бъдем приятели.Ти,който съсипваш моя живот,за да избереш поредното нищожество,което да прави закони,ти не можеш да бъдеш мой приятел.
Абе,много дълго стана!
Увлякох се.Извинявай.
И все пак,шамарите трябва да бъдат удряни на простака всеки ден.Независимо от цвета му.
Защото ще се наложи нашите деца да бият други шамари,за което не искам да си мисля.
С поздрави - Игнат!
цитирай
4. ignatkan - mom4eto2,млади приятелю,
20.10.2008 20:46
пак сме тук.
Все пак ние сме съграждащи хора.Не само критикуваме,но и създаваме.Бавно,трудно,по човешки.И затова често не остава време за писане.
Но дори и да се появяваме рядко,нали знаем,че ни има.Давай!Продължаваме!
цитирай
5. chara - Безпощадно вярно!
22.10.2008 19:57
В тази държава има място само за цинизма, непукизма, далаверата /най-често на дребно и за жълти стотинки - според нивото на мислене и перспективата/, безскрупулността и т.н. Единия полюс.
Другия - овчедушие, примиренст /не съм много сигурна, че е точната дума/, удобна НЕсвобода, инерция и ... чакане на готово от Някъде, асоциирано с Партия, Голям Брат, Господ Бог , Държавата /като абстрактно понятие/ , Началника и т.н.
цитирай
6. ignatkan - chara,благодаря ти!
23.10.2008 20:49
Хайде заедно да помислим как би изглеждала една нормална държава.Не че ще открием топлата вода.Ама хайде да направим един мозъчен щурм.Все пак теорията поражда практиката.Едно малко предупреждение - опитах да преобразувам мозъчните гънки на блатото,но не стана.
Но,хайде да си помечтаем!
Иначе всичко е безумно мръсно.
Не бива да се примиряваме с него!
цитирай
7. chara - да започнем с това просто нещо:
23.10.2008 21:40
всички са равни пред закона /добър или лош - без коментар/
всеки има право /реално обаче/ на справедлив процес
цитирай
8. анонимен - ТанГра
24.10.2008 20:02
Може да се започне със "стълба на демокрацията" - т.нар. "свободни демократични избори", които за мен са едно грандиозно мошеничество на всички нива:
- медийна пропаганда - плащат на социологическите агенции за допитвания, които са нагласени и които де факто настройват избирателите. Стадото се води според общата нагласа пък била тя и внушена изкуствено. Това е и смисъла на постоянните социологически "допитвания".
- кебапчета и банкноти на калпак - мисля, че е ясно на всички какво имам предвид. Това, което не е ясно е защо мангала-рецидивист, неграмотен, изнасилвач и т.н. има същите избирателни права с високо-образования с 30-годишен стаж етнически българин. Колко още години трябва да минат, че да се въведе поне някакъв образователен ценз при гласуването. И не само образователен, но и според приноса към обществото.
- изборния туризъм - лесен за решаване проблем, стига да махнем основния прът в колелото - Гоце - индивид с неизяснен етнически произход и "избран" с небългарски гласове.
- машинациите с фалшивите изборни протоколи -
http://www.novinar.net/?act=news&act1=det&stat=center&mater=MjQzOzM1
http://www.blitz.bg/article/677
Изборни секции - фантоми, които по най-груби сметки дават между 500 хиляди и 1 млн. фантомни гласа, които се разпределят според, както преценят старите мили-цион-ери от ДС. Както е казал Йосиф Юдашвили - Сталин: "Не е важно кой за кого гласува, а кой брои гласовете".
От изброеното до тук следва, че управляващите са неправомерно на власт и не сме длъжни да им се подчиняваме. Иначе казано - държава няма, просто не съществува. Така, че сме в правото си да организираме собствени начини "да се държим" един за друг - това е значението на думата Държава. Нека разсеем тази повсеместна илюзия на "свободните избори". Все още мнозинството от българите смятат, че изборите са представителни за нагласите им, но това не е така.
цитирай
9. ignatkan - chara,здрасти!
26.10.2008 20:44
Мислим еднакво.Само с едно не съм съгласен.Това е оная,хиляди години набивана в главите на тези,които трябва да се подчиняват, максима:"Лош закон,но закон."Всъщност става въпрос за една многолетна заигравка на мръсника.Споменавал съм вече,мръсникът създава правила,към които ти трябва да бъдеш лоялен.
Е,лош закон,но закон,де.
Разговорът ни вече започва - що е закон,какво цели той и кой трябва да го създава.
Хайде да разсъждаваме,chara!
цитирай
10. ignatkan - Това ми харесва,ТанГра!
26.10.2008 20:50
Ти изброи много факти.Даже половината от тях са достатъчни да се установи истината за т.нар. демокрация,а по-точно клептокрация.Може би наистина трябва да се дръпнем малко назад.Назад към теория,отразяваща една,някой може да я нарече утопична,представа за нормално общество.Това ,за което ти говориш - "да се държим" един за друг.
Да опитаме да се ориентираме заедно,ако искаш.Заслужава си да пробваме.Поздрави!
цитирай
11. chara - Само не ме вкаравайте в позиция да се оправдавам!:)
26.10.2008 21:00
Като казвам добър или лош закон имам предвид, че е по-добре да има закон , отколкото да налагаме ред или собствено усещане за справедливост чрез насилие например /хващаме оръжия и който е по-бърз, по-ловък, по-хитър - успява/.
Провокира ме последната част на въпроса ви: кой трябва да създава закона. Ако се абстрахираме от общото, което няма да е добре и отворим малка скоба, ще кажа, че имаше сред нас съблогер, който е участвал в създаването на част от сега действащите закони. Не е в това пространство вече, но зависи до къде ще стигнем в разсъжденията си, може да го "поканим".
цитирай
12. ignatkan - Не,не,не,chara,не исках това да кажа!:)
26.10.2008 21:14
Изказах само своето мнение.Да,трябва да има закон.Защото именно законите,които в момента са създадени и се създават,са продукт на хората с пищова и позиции,породени от една историческа бъркотия.
А кой трябва да създава законите?В старите приказки и общества има един отговор - мъдреците.
Не ви отговорям изчерпателно,защото въпросът не е толкова прост.Трудна работа да го намерим пустото му решение.
С приятелски поздрави!
цитирай
13. chara - През последните години, за съжаление, научих
26.10.2008 21:21
много неща и все ... негативни. В това число и как се "правят" законите, кой ги прави, как части от тях "се губят" по пътя между МС и НС и срещу колко. И как след време, въпросните части все пак се появяват като поправки и също срещу ... нещо. Времето, в което са липсвали, е подобавощо осребрено. Всичко това носи само печал, както беше казал един юдейски цар, наречен Еклисиаст.
цитирай
14. ignatkan - chara,за съжаление и аз познавам този път.
26.10.2008 21:38
Също като вас в подробности.Признавам,че и аз често изпитвам чувство на безизходица.Затова се опитвам поне в своето и в нашето въображение да създам един по-нормален свят - светът на създаващите хора.
А този свят го има.Тези хора са реални.Продуктите от тяхната дейност всеки ден ползваме.Включително и с нещата,които ни позволяват да разговаряме сега с вас.
Много пъти съм се питал възможно ли е съзидаващите хора да създават и закони.Откъде е тази гигантска разлика,стигаща до абсурд,между възможностите на човека и начина по който реализира и организира собствените си отношения.Къде е спирачката на човешкия разум?Трудни въпроси.Гадни въпроси.Не зная дали аз и вие ще ги решим,но имаме една едничка възможност - да мислим.Не може да няма решение.
цитирай
15. chara - Не може да няма решение ...
26.10.2008 23:30
Всичко е сложно и взаимозависимо. Ако тръгнем към опростяване на действителността, от която сме част, ще стигнем до какво ... пари, власт и Его - това в полето на политиката и властта. В другото поле - вие какво виждате освен ежедневен стремеж за оцеляване, преодоляване на препятствия от всякакво естество, маргинализиране, неграмотност /чийто последици тепърва ще се проявяват/, очакване някой нещо да направи, даде наготово от някъде ...
Къде е мястото на съзидаващите, мислещите, отговорните хора в този свят! Живота за тях в този разпадащ се свят е трагедия, която става още по-жестока в момента, в който я осъзнаят като такава.
Много пъти тук в това пространство е имало чудесни идеи за промяна на закони или дори за създаване на нови. Много пъти съм предлагала на авторите им да направят следващата крачка - законодателна инициатива т.к. имам някакви контакти и позиции сред днешните "законотворци". Никой не направи тази крачка. Абсолютно никой. Нямам обяснение защо.
Може би защото е по-лесно да критикуваме и рушим вместо да създаваме. За това последното се иска усилие и постоянство и фантазия и познание и ... още много неща.
И може би защото много от пишещите, поради някакви техни причини, стоят скрити зад маската на анонимността . Не знам.
цитирай
16. ignatkan - Трагично сте права,chara,
28.10.2008 21:02
но за съжаление политическата класа не допуска законодателна инициатива на нормалните граждани.Пак се връщаме на въпроса за правилата.Правилата и инициативата "принадлежат",в зависимост от квотния принцип,на парламентарно представените котерии.
Е,някой от опозицията ще се опита да си направи реклама с моята,вашата или нечия друга разумна идея.С умисъла ако спечеля,печеля за себе си,ако изгубя,дреме ми.
Моделът е погрешен.Порочно и престъпно заченат от голямото сборище наречено Велико Народно Събрание.Младите може би не знаят техните имена,но ние с вас ги помним и даже можем да назовем някои от тях.
Знате ли, chara,преди известно време прочетох в един вестник,че Антон Кръстев за пет години неправомерно лежане в затвора по политически причини е получил 500 евро от Европейски съд в Страсбург или някъде си там,тъпичко е.Някой чувал ли е името на Антон Кръстев като български дисидент?Става въпрос за 70-те години.Колкото и да е маловажно,за мен той беше подкрепа и образец на мъжко държане.
Каторжник,но не роб.
А бе,и аз не знам каква е връзката на това последното с нашата тема,но не ми е особено симпатичен колекционерът на картини ,който е помогнал за задържането на Антон Кръстев.И който колекционер е носител на орден "Стара планина".Може да го видите вечно пиян по "Витошка".
Та това е.
цитирай
17. chara - Сега с това последното ме провокира да напиша
29.10.2008 10:11
и аз нещо от онези години, което днес звучи абсурдно. Леля ми бе омъжена за известен софийски адвокат и скулптор, който в ония години имал "неблагоразумието" или си "позволил" лукса да изпраща свои статии в западногерманско списание. След смърта му в автомобилна катастрофа на Витиня, тя бе интернирана в Плевен, БЕЗ право да живее в София 10 години...
А пък относно другото, аз си мисля, че преди ВНС имаше едни кръгли маси и там другарите ... се споразумяха, договориха, разпределиха и т.н.
цитирай
18. ignatkan - Да,да,кръглите маси,права сте!
29.10.2008 21:33
По повод тях написах статията "Наблюдавайки кръглата маса",която беше поместена във вестник "Независимост",помните ли го този вестник.Излизаше разлепен на компютърни разпечатки на площад "Славейков".Хората стояха прави и го четяха.
За съжаление "пророчествата" в тази статия сега вече са реалност.Да му се не видят и пророчествата!
цитирай
19. chara - Помня го, да!
30.10.2008 19:32
Но трябва да призная нещо. Когато през 90-та по Раковска тичаха вечер насам-натам групи хора и крещяха "долу" или "горе" според зависи, аз седях в НТС и учех английски. Не че и аз не участвах в онази омайна "лудост" понякога ... но може би не биваше с такава страст да се втурваме да рушим всичко.
цитирай
20. ignatkan - Да,страстта ни не отговаряше на разума.
30.10.2008 20:17
Но аз знаех какво искам,както и сега знам.Понягока язвително приятели ме питат "Добре де,ти какво искаш последно?"Обикновено тъжно отговарям - нормална човешка държава.
А бе!
цитирай
21. chara - Ох, ама че човек си!
31.10.2008 00:09
В ненормален свят да искаш нормални неща!
Но всъщност и аз това искам - нормална държава!
Как да стане обаче!
цитирай
22. анонимен - ТанГра
23.11.2008 02:34
Ето едно мое памфлетче, което написах преди малко...

Роми на патриотичен митинг пред американското посолство

Късно снощи група разгневени граждани от Висшата Ромска Раса (бел.ред. обикновени факултетски мангали) скандираха с вили, лопати, брадви и ножове пред американското посолство. Сред издигнатите лозунги бяха "Доло Барак Обама - мръсен фашист!", "Зиг Хайл, Барак Сидеров", "Ни исками ноф холукост!", "Не на ромити в Америка!" и други. Наши репортери се опитаха да научат мотивите на протестиращите сред цялата суматоха. Един от протестиращите - бай Хасан Алилуев Зюмбюлов бе на протеста заедно със 17-те си синове и дъщери и 63-те си внуци и правнуци. Той обясни пред камерите, че "едни мумчета от ма'алата на искараха от кръчмата на тривога и като на накачулеха сичкото сиган в идни коли и казаа, че ша на водат на митинг. Викам си аз туй митинг сигорно шай нещу кат' месинг и си зех наб'рзу голем'ти клещи-резачи от къщи. А то са указа, чи туй ниту жицъ е, ниту й месинг, нито даже и стару жилязу ней. Пфю! Митинг било ей таз тука тарапана дет' на домъкнаа, р'збийш ли?!".
Организаторите на протестите бяха също толкова словоохотливи и обясниха, че ромите са дошли да изразят своя спонтанен протест от решението на новоизбания американски президент Барак Обама. За незапознатите поясняваме, че става въпрос за амбициозния проект на Обама за откриване на 2.5 милиона работни места за строители, чистачи, метачи и общи работници в САЩ.
(http://news.ibox.bg/material/id_1057977744/cform_1). Чернокожият президент заяви, че възнамерява да приюти всичките 2.5 милиона роми от България. С този си акт, той "искал да покаже солидарността си със страдащите и онеправдани роми под ботуша на българския гнет".
Все още са неизяснени причините на ромите да протестират срещу предложението за работа в САЩ. Помолен за нашия коментар, организаторът дон Ци Ци Кънчев разказа, че ромите бидейки патриоти с будна гражданска съвест и висок морал, били тежко обидени от предложенията на Барак Обама. Техните патриотични чувства били силно накърнени и всички роми искали да останат в България за да помагат за демографските й проблеми и икономическия й подем. Те смятали, че в действителност в САЩ ще да бъдат подлагани на нечовешки мъчения като тези в нацистките концентрационни лагери.
Митинга завърши късно вечерта, когато ромите се разотидоха и се наредиха на опашки за социални помощи пред банкоматите, а след това отправиха към кръчмите или вкъщи на светло и топло, отдавайки се на кръшни танци до зори. Част от тях пък потеглиха на "работа нощна смяна".

Как ти се струва? Сега прохождам в писането.
цитирай
23. ignatkan - Добре си го написал,
25.11.2008 19:58
продължавай!
Хареса ми.
И все по-дълбоко пръста в раната.
Привет,приятелю!
цитирай
24. evrazol - Станишев каза че кризата
12.12.2008 23:01
ражда чудовища. Ако е прав трябва да сме в криза от 2001г.
:)
цитирай
25. анонимен - Засегнали сте в темата дисидента Кръстев
14.12.2008 22:17
Защо малко хора знаят, както за него така и за други, които по някакъв начин са посветили живота си срещу блатната комуниситческа проказа ! Виновни са пребоядисаните провокатори, хамелеоните, и инфилтрантите в СДС , властта и всички останали абревиатури, които измамиха и мамят обществото, . Помните ли когато комунистите още преди да си отворехме очите сутрин , пускаха по радиото "Дела и документи" Кой партизанитн кой убил, коя мандра ограбили, какъв цвят са лайняните гащи на Людмила Живкова и т.н. Това беше пропаганда....
А синьо червените престъпници укриваха всичко,за тези които, де факто докараха демокрацията, и дадоха живота си за свободата,от която в крайна сметка се възползват червено сините мутрафони, защото самите хамелеони нямаше какво да покажат за себе си ? Затова и съвремената младеж не знае нищо,не може да прецени под натиска на блатната манипулация пък и тази именно е целта на комунистическите престъпници и техните помагачи, блатни идоли,блатни ценности! Като чета по някога оскъдното, което излиза и допускат за този Кръстев, и пот него се питам, какъв ли ЧОВЕК е бил и е, за да може да отцелее и съхрани човешкото в себе си, след всичко което са му причинили,и очевидно продължават да му причиняват?
виж този сайт
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3039&sectionid=4&id=0000802
цитирай
26. eien - Да изчистим градинката си!Всеки да започне от личната, защото си я познава най-добре
10.01.2009 04:09
Не може на бунище роза да посадиш.
цитирай
27. анонимен - Нека почетем днешният ден
19.05.2009 21:05
Днес 19.05.2009 Нека почетем днешният ден. На 19.05.1978 година Пред парламента на площад народно събрание беше осъществен първият в Историята на България мирен протест срещу диктатурата на комунистическите престъпници,която продължава и днес.С двадесет метров лозунг спуснат до сградата на студентският дом,и още пет места в София, с надпис "Долу комунистическата диктатура" и листовки разкриващи престъпленията на комунистическите злодеи,както и Декларация '78 от няколко точки напълно актуални и днес. Комунистическата престъпна власт изпада в истеричен делириум активирайки целият си репресивен и помощен апарат. Всеки който помни или знае нещо от онова време нека го разкаже и сподели.
цитирай
28. veselaj - Защо 20 години? Да не искаш да кажеш, ...
19.05.2009 22:06
Защо 20 години? Да не искаш да кажеш, че преди това имаше разум?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: ignatkan
Категория: Политика
Прочетен: 341082
Постинги: 66
Коментари: 235
Гласове: 11759
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031